Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2011. február 17., Csütörtök 00:54
Néha Játék 14 - Pimp: The Backhanding

"Ha nem sértettük volna az érzékenységét, igérjük, a javított kiadásban jobban igyekszünk" - ha nem is szó szerint, de kb. ebben a szellemben búcsúzik az olvasótól e vicces kis kártyajáték szabályfüzete. A P:tB laza meneteiben a placc királyaiként szervezhetjük be a humán erõforrásokat húsipari vállalkozásunkba, idõnként sörösüveg-csonkokat és mûmájerségi mutatónkat vetve össze az ellennel a Gengszter Zoltán mûvészi és emberi nagyságához méltó küzdelemben, bár itt jellemzõen amerikai a háttér. Részletek a Tovább után.
A disclaimer sietve szögezi le, hogy a játék nem a prostitúciót, kábítószert vagy mások szexuális kihasználását hivatott népszerûsíteni, csupán a hozzájuk kapcsolódó tömegkulturális, fõleg filmes sztereotípiákon élcelõdik, bár akinek ezt egyáltalán magyarázni kell, az nagy valószínûséggel úgysem tagja a célközönségnek. A megjelenés éve 2004, a szerzõ bizonyos J. C. Lira, a grafikus Brian Glass, a kiadó pedig a White Wolf leányvállalata, az Arthaus, ami nevéhez hûen a cég még a szokottnál is mûvészibb kiadványait viszi, egy idõben hozzájuk tartozott pl. a Changeling: The Dreaming is.

Nos, a P:tB nem ilyen, legfeljebb a címében szórakozik a kiadó meghatározó, gótpunk irányvonalával (mondjuk "Borzalom: The Rémség", bár itt visszakézbõl osztott pofonokról van szó). A pakli három részbõl áll: az egyikbõl ágenseinket, a személyi erõforrásokért felelõs kisvállalkozókat húzzuk és tesszük le a pálya elénk esõ részére (Pimp deck), a másikból magukat a szolgáltatókat (Ho deck), a harmadik a húzópakli (Draw deck), ami a különféle felszereléseket, kibabráló kártyákat, módosítókat és a játék velejét jelentõ egyéb vicces húzásokat tartalmazza. Egy játék háromszor három fázis, a végén pedig egyszerûen az lesz a legmenõbb, ööö, elõbb-utóbb csak ki kell mondani, tehát õrzõ-védõ manáger, aki a legtöbb pénzt szedte össze beosztottjaival. Egy körön belül az elsõ lépés az úgynevezett Macking phase, amit magyarul talán Smúzolásnak hívhatnánk: ilyenkor a placcon, vagyis az asztal közepén belsõ értékeik ($$$) szerint sorba állított ribiket próbálhatjuk egyelõre szép szóval és személyes varázsunkkal ráébreszteni, mennyivel jobb dolguk lesz nálunk, mint a konkurenciánál. Ebben különleges, egyszer használatos lapok (pl. "Players' Ball", legyen Puccos Stricibuli) és permanensen karaktereinkhez kapcsolható felszerelési tárgyak, úgymint Tapadós Latexgatya, Füves Cigi vagy Akváriumtalpú Csótánytaposó lehetnek a segítségünkre. Ajánlott azért talonban tartani pár erõembert, a következõ fázis, a Bunyó (Backhanding) ugyanis azt dönti el, sikerül-e hazáig elérni a babaarcúakkal, vagy az ellen netán elcsúfítja õket, esetleg az oltalmukra sietõ hõsöket a lovagias ügyek során. Itt értelemszerûen a stricik Izom (Backhanding) értéke a meghatározó, míg az elõzõben a Smúzolás (Macking), a konfliktusok egyébként 2d6 + módosító + bármi más dobással folynak.

Az utolsó, pénzmosási fázis sima adminisztráció. Összeadjuk a mi istállónkban domborító lányok bevételét az aktuális körben, szorzunk vagy osztunk attól függõen, sikerült-e mondjuk Pornóforgatás lapot tenni valakire (szamárral még többet ér), vagy nem rakott-e pl. Nemi Betegséget vagy Lyukas Gumit személyzetünk tagjaira egy játékostársunk, majd hallgatjuk a kassza csengését. Mint a fentiekbõl sejthetõ, a játék a maga põre valóságában kissé véletlenszerû, netán monoton is lehet, savát-borsát a résztvevõk remélhetõleg vicces arcoskodása és az olyan, garantáltan igen szép kárörömöt biztosító lapok nyújtják, mint a Felvételi (az ambiciózus alkalmazott úgy dönt, új életet kezd és elmegy továbbtanulni), a Civil Zsaru (szó nélkül megy a kukába az egyik strici) vagy a Kokó (a kábszerfüggõ lányok azonnal átállnak hozzánk). A P:tB nyilván nem a nagy stratégák játéka és túlhajtva hajlamos elég gyorsan elhasználódni (fizikai értelemben is, ha nem vigyázunk a nem túl strapabíró lapokra), hiszen a legjobb poén sem szól már akkorát másodszorra, sokadjára meg pláne. Módjával alkalmazva azonban remek levezetõ gyakorlat két komolyabb játék közt, annál is inkább, mivel egy menet ritkán tart fél-háromnegyed óránál tovább még az optimális 4 fõvel sem - ez amúgy a max. létszám, bár lehet hárman, sõt tulajdonképpen ketten is, csak úgy nem túl izgalmas.
| 6 hozzászólás © Marvin
Hozzászólok
Necro   2011. február 20., Vasárnap ( 10:29 ) #6
Regisztráció időpontja:
2005. április 29.
Üzenetek száma: 3141
Jópofa nagyon, csöpög a humortól és a kreativitástól. Két-három játék után viszont rá lehet unni.
Argentdraco   2011. február 19., Szombat ( 15:48 ) #5
Regisztráció időpontja:
2008. május 8.
Üzenetek száma: 2978
"Ha én állat lennék, nem tartanék embert a lakásban"
Anno Echelonon hozták ezt elõ /talán pont Marvin/. Mivel azonban szlenggel van tele és nem Afromanen meg Dr. Dre-n nõttem fel, így kevésbé értettem volna. Mindenesetre érdekes játék.
Drac0   2011. február 19., Szombat ( 12:59 ) #4
Regisztráció időpontja:
2006. szeptember 28.
Üzenetek száma: 8772
sfuarus[@]frímél[.]hu
egy nyári teraszon ülõs fröccsözés/sörözés mellé simán el tudom képzelni
Case   2011. február 18., Péntek ( 13:52 ) #3
Regisztráció időpontja:
2002. október 17.
Üzenetek száma: 7667
RRRÖÖÖAAARRR!
általában hidegen hagynak a kártyajátékok, de ez speciel rohadtjónak tünik. :D
Satanka   2011. február 17., Csütörtök ( 19:50 ) #2
Regisztráció időpontja:
2006. március 4.
Üzenetek száma: 2137
Nem muszáj kedvelnünk egymást, de jobban jársz azzal ha kijövünk. :D
Nekem is volt már szerencsém játszani ezzel a játékkal. Ha az ember teljesen elvonatkoztat a valóságtól, akkor ez egy jópofa és szórakoztató játék ami kigúnyolja az életet. A karakterek egyediek és mókásak, a rajzok is viccesre sikerültek. Arra emlékszem ,hogy a szabály könyve tele van szleng szavakkal, amikben én nem vagyok túl jártas, szóval nekem azt is mókás volt bogarászni. :D Persze volt aki ismerte a szabályt.
tar   2011. február 17., Csütörtök ( 10:06 ) #1
Regisztráció időpontja:
2005. szeptember 21.
Üzenetek száma: 4205
"Jogszociológiai aspektusból a jog ontológiailag imperatív-attributív emóció"
"A Traditio Templi eleve posztulálja a templárius lovagság spirituális és iniciatikus tradícióit..."


Fergeteges egy játék. A sava-borsát a fantáziadús felszerelés- és egyéb kibabrálókártyák adják, amiken nagyon jókat lehet rötyögni + néha nem kis meglepetést okoznak

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision