Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2011. június 3., Péntek 14:21
Néha Játék 15 - Get to the chopper!!!

A Svarci emblematikus benyögésérõl elnevezett gyors, belezõs taktikai játékban mindannyiunk két örök kedvencét ereszthetjük össze, a rasztás, kuruttyuló csillagközi trófeagyûjtõt és a '80-as évek egyik legtökösebb kommandós társaságát. A Predator-sorozat elsõ részének fináléját feldolgozó minijáték ingyen letölthetõ, 2-5 fõ részére garantálja a kulturált szórakozást max. 1 órás, pörgõs menetek során. Haljon meg Ön is magányosan a dzsungelban, rögtön a Tovább után!

A boardgamegeek.com köré szervezõdött rajongói közösség számos print & play, vagyis ingyen hozzáférhetõ, kinyomtatható és helybõl játszható táblás játékkal ajándékozta meg a mûvelt világot, közéjük tartozik a GTTC!!! is. Scott McChesney 2006-os mûve helyenként kissé sajátos angolsággal, ám tömören tekinti át a szabályokat, hogy kb. 20 perc olvasás vagy pár perces szabálymagyarázat után bele is vethessük magunkat a darálásba. A felállás roppant egyszerû, mondhatni balladai: a pálya egyik végén indulnak a kommandósok, nem túl messze tõlük a predátor, a hextérkép másik végén pedig a helikopter. Utóbbi nem mozog, az elsõ kettõ viszont nagyon is. A katonák célja, hogy élve eljussanak a kopterig, majd felmászva rá hátuk mögött hagyják a zöld poklot, a predátoré pedig, igen, hogy aktív közremûködésével ebben megakadályozza õket, ideális esetben mind egy szálig lemészárlásukkal.


Aki a fentiek alapján nem túl bonyolult játékmenetre tippel, annak igaza van, ám az egyszerûség itt nem kezdetlegességet jelent. Minden körben a katonák nyitnak, egységesen 4 mezõt lépnek, a rém 6-ot (ezt a sérülések csökkentik), a harc egyszerû d6-dobással folyik egy-két módosítóval - kezdetben a rejtõzködõ szörnyet ugye nehéz kiszúrni, így lõfegyverrel eltalálni is, humánok üres terepen némi elõnyt élveznek és így tovább. A 4 kommandós mind egyéni karakter, összjátékukból, gyáva menekülésükbõl, netalán szemét húzásaikból fordulatos és módfelett szórakoztató minidrámák alakulhatnak ki. A filmben Billy volt a misztikus indián, õ a levegõbõl is kiharapja a veszélyt, ami itt annyit tesz, hogy bekapott sérülés esetén 5-6-nál eltáncol a találat elõl. Dutch, azaz Arnold eleinte leginkább közelharci fegyvererérõl, a nagy fallikus késrõl nevezetes, ám elsõ sérülésének beszívása után (ez elég kockázatos, mert a katonák össz. 2 sebzést bírnak) némi képzavarral élve felköti a rambócsíkot, sárral keni be magát és lándzsákat farag, aminek hatására ugyanolyan álcázást kap a predátor elõtt, mint az a humánokra. A szivarozó, kalapos kemény csávó, Blain nem ér rá vérezni ("ain't got time to bleed"), vagyis sebesülten is teljes sebességgel rohan, míg Mac, a robbantás-szakértõ néger (õ az, aki a filmben a halál torkában is ad magára, és rendszeresen borotválkozik) meg aknákat telepíthet a rettenet útjába. Utóbbi 2 versenyzõ területre ható (splash damage) fegyverrel rendelkezik, többcsövû géppuskával, ill. gránáttal, ezek ellen a rém álcaszerkója hatástalan. A legsúlyosabb játékos természetesen maga a Ragadozó, akinek egymaga kell lenyomnia az okvetlenkedõ humánokat, ebben plazmavetõje, álcája, 5-ös életereje, gyógykészüléke (tudjátok, amikor az alkarját nyomogatja high-tech pittyegésekkel, körönként d6-2 lyukat forraszthat be magán, ha elég messze van üldözõitõl), valamint közelharcban brutális belezési képességei vannak segítségére. Persze nagy a kísértés, hogy egyenest lerohanjuk mondjuk a sunyi niggert, mielõtt teleaknázná nekünk egész privát vadászterületünket, ám ne feledjük, ennek könnyen kicsi a rakás lehet a vége, és mit sem ér az összes alien technika, ha minden irányból habzó szájú helyiek ugranak nekünk kihegyezett karókkal és nagy bökõkkel...


Tehát akad lopakodás és taktikázás bõven. A végjátékban nagy szerepe lesz a pálya utolsó harmadán található pataknak, ha ugyanis ezen átmegy, a predátor vizes lesz, és álcázó készülékének megszûnik a hatása (újabb bizonyíték arra, hogy egy szál törülközõ igenis életet menthet). A kikészült idegzetû kommandósok végül, ha eljutnak a 6 evakuáló mezõ egyikébe, mozgásfázisukban 2 és 6 közt gurítva felmászhatnak a helikopterbe, onnantól pedig páholyból nézhetik társaik haláltusáját. Elsõ tesztjátékunk eredménye az lett, hogy a faji egyenlõség jegyében egyedül Billy menekült meg, Blain és a szörny a gép alatt végezték ki egymást egy-egy kölcsönösen halálos csapással, és természetesen tényleg a néger halt meg elõször. Aki kedvet kapott, innen mindent letölthet hozzá, alapozásként ajánlott megtekinteni a film jól sikerült musical-változatát és a "Hogyan kellett volna végzõdnie"-sorozat idevágó epizódját, bár az ottani megoldás itt nem játszik.

(Az illusztrációk a boardgamegeekrõl valók, ahonnan ilyen fasza ólomfigurákat sajna nem lehet letölteni, a legalsó kép meg azt mutatja, milyen, ha fekete-fehérben nyomtatunk, a játék amúgy színes.)

| 9 hozzászólás © Marvin
Hozzászólok
SurrealdiDark   2011. június 9., Csütörtök ( 09:33 ) #9
Regisztráció időpontja:
2008. november 22.
Üzenetek száma: 1904
Two minutes to midnight.
óó:)

Na letöltöttem, megnézegettem, király kis mókát ígér. Asszem nyárra átállok az analóg üzemmódra, kell a f*sznak a hobbi csé és az idén pc.

Azoon agyalok, hogy a térképet jó lenne kinyomtattatni molinóra vagy valami, hogy idõtálló legyen. bábúkat se ártana majd csinálni hozzá....
sõt, ha majd lesz idõ/erõ/kedv berakhatjuk a srácok képének helyére a sajátjaink. just for fun.
Marvin   2011. június 7., Kedd ( 22:30 ) #8
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 20.
Üzenetek száma: 14670


Láttam egy képet Anna
Frankról, szerintem ronda.Nemtom, eddig csak predátor voltam, katonák közül természetesen Svarci lennék.
SurrealdiDark   2011. június 7., Kedd ( 21:17 ) #7
Regisztráció időpontja:
2008. november 22.
Üzenetek száma: 1904
Two minutes to midnight.
Marvin, te melyik félnótással lennél?:P
Wulwhite   2011. június 5., Vasárnap ( 13:55 ) #6
Regisztráció időpontja:
2010. június 13.
Üzenetek száma: 3
"...."
hehe..nc.
SurrealdiDark   2011. június 5., Vasárnap ( 10:36 ) #5
Regisztráció időpontja:
2008. november 22.
Üzenetek száma: 1904
Two minutes to midnight.
hohoho, majd ha egyszer játszunk, kicserélem a fickók fejét a cimboráiméra.
7373737   2011. június 4., Szombat ( 19:45 ) #4
Regisztráció időpontja:
2007. augusztus 21.
Üzenetek száma: 436


Még ma leviszek egy kályhát...


egyik kedvenc múvim...remélem ez játék is meglesz
Ziv   2011. június 4., Szombat ( 14:41 ) #3
Regisztráció időpontja:
2005. február 19.
Üzenetek száma: 300
Létezem és közben mindenfélefajta dolgot mûvelek. Ha unatkozol, vagy fotókat szeretnél nézegetni: www.ziv.hu
Lol, hát ez mekkora! :D

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision