Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2007. december 3., Hétfő 10:29
K10 képek. LD50, the bastard child.
A színpadon, ha jól emlékszem, csak annyit mondtam, hogy örülök, hogy látlak titeket, hogy ennyien összegyûltünk meg kívánni sem lehetne ennél jobb (energikusabb? pörgõsebb?) születésnapot meg nem is akarok túl sokat beszélni, nem is azért fizettétek ki a belépõt, úgyhogy jöjjön az Angelspit, je. Körülbelül az egytizedét se mondtam el annak, amit akartam, azt meg, hogy fúszemélyesblogból indultunk, magyarországlegnagyobb, az meg azon a lyukatokon nem csorog ki éppen, ahová éppen nem gyömöszöltétek be.

Fotó: Elijah
Kellemetlen dolog a múltból felébredni, fõleg ha a múlt jó volt, azokat az elvárásokat pedig, amiket ezek az emlékek hoznak, a jelen tolva-noszogatva-ostorozva sem tudja teljesíteni. Három évvel ezelõtt még külön irodát akartunk, konzolokkal, dizájnos bútorokkal, rengeteg zenével, pörgéssel, jó társasággal, akkor a pénz se volt fontos, de nyilván álmodtunk arról is, még panorámaablakról is. (Fontosabb, mint hinnétek. A panorámaablak.)

Hat évvel a kezdetek után, azt kell, hogy mondjam, még mindig a múltban élünk. Nem merek mindenki nevében nyilatkozni, nem is értene ezzel egyet mindenki. A nosztalgia odaszögez 2002-2004 közé, akkor voltak a legjobb partik, a legjobb zenék, a felfutás, a legjobb Kollektívák. Azóta lefutottak Pesten az e-clash frufruk meg az ikszes-csíkos emók, visszajöttünk a Kollektívákkal úgy, hogy azt mondtuk, hogy naeztígybasszátokmegnem, elegünkvan, jópár jelentkezõ munkáját visszautasítottuk, azzal érvelve, hogy nem elég jók, nem elég motiváltak, nem adnának eleget, tartottuk a hátunkat a torony alá, amit építettünk, bár néha pagodának hívtuk, a usertörlések alatt, amikor hatezer felhasználó részletes pszichográfiáját néztük át, akkor meg magánklinikának, de most még visszafogott vagyok.

Egyszóval büdös fingotok sincs a közgazdaságtanról meg a célközönség-analízisrõl, mondta egy kedves barátunk és igaza volt, elvégre is kultúrmissziót akartunk csinálni, összefogni az ország gótjait, cyberpunkjait, partyfejeit, az összes deviáns mûvészt, excentrikus látványkirályt és -királynõt. Amennyire lehetett, meg is csináltuk, lett is az egészbõl egy társkeresõ- és bulioldal. A változással szembenézni meg nehéz, elvégre is szar beismerni, hogy a fõoldalas postok nagy részét az olvasók nem figyelik, õk partnert keresnek, bulit, ahol elengedhetik magukat meg jócsajokról (jópasikról) képeket nézni és ez valahol így is van jól, az egészbõl csak az hiányzik, hogy mi nézünk az adminisztrációs felület innensõ oldaláról, hogy "és ez a cikk is csak két kommentet kapott".

És még ez sem probléma. Statisztikailag felmérhetõ és kezelhetõ az, hogy adott számú levélbõl mennyire jön válasz, adott témára mennyi visszajelzés érkezik, kultúrára kevés, botrányra meg pinára sok, nyilván, valahol ti sem vagytok sokkal másabbak, mint bármilyen más internetes olvasó, de erre is késõbb fekszek rá, mint kéne, a Sziget is ezzel indult, hogy "te is más vagy, te sem vagy más", õk már gennyesre keresték magukat ezzel, mi már nem fogjuk.

Úgyhogy, amikor azt mondtam nektek a színpadon, hogy ennél nem lehetne jobb születésnapot kívánni, igazából arra gondoltam, hogy ideje lenne érzelmi kötõdés nélkül rátok nézni. Hat évet azzal töltöttem az életembõl, hogy akartam nektek, a szubkultúrának, magamnak adni valamit, amiért köszönet sincs, de ha más nem csinálja meg, senki sem fogja. Arra, hogy a kezdeti gárdából és a korai emberek közül egy kezemen meg tudom számolni, hogy kik voltak ott, ez is a világ rendje, én pedig még mindig valami teljesen mást várok.

Úgyhogy most gondolkodom rajtatok, sokat. Szeretném megköszönni a lányoknak és a srácoknak a szerkesztõségbõl, hogy építik az oldalt szabadidejükben, ingyen, miattatok, csinálnak valamit, amit tudnak ahogy tudják. Az, hogy az egész site az én fejemben hogyan néz ki és mennyire nincs összhangban a kettõ, az már az én bajom. Ezért indult a planetdamage is, hogy megint visszahozza azt a nosztalgiát, megint rugdossa a fogékonyak ingerküszöbét, ezért nem a fõoldalon látjátok mindezt.

Ami a hetedik évet illeti, számmisztika ide vagy oda, illenék történnie valami teljesen másnak. Hatásvadász módon azt kéne mondanom, hogy ha ti is akarjátok és toljátok a szekeret ti is, akkor el tudunk együtt indulni valahova, máshova. Aztán mélyen belül mégis azt mondja egy hang, hogy ha én nem rúgom be a motort, senki se fogja. Oda még nem jutottam el, hogy csak én látok-e ekkora felelõsséget ebben a történetben.

Kösz, hogy elolvastátok. Nézzétek inkább Elijah képeit, aki annyira jól visszaadta a hangulatot, hogy még pár olyan fotót is benthagytam tõle, amibe az ujja is belelógott, valószínûleg dühbõl, hogy nem kapott szolgálati energiaitalhordót, húszlitereset. Sajnálom. Legközelebb dolgozni fogok elõre az ügyön :)

ELIJAH KÉPEI

| 180 hozzászólás © d4m4g3
<<< [13] 12 11 10 9 8 7 6 5 4 (3‑1) >>>
Hozzászólok
Anny   2008. január 2., Szerda ( 19:01 ) #181
Regisztráció időpontja:
2006. május 30.
Üzenetek száma: 18
stand up baby
Helló!

Nem tudom aktuális e még, de én vagyok a 32, 33-as..:)

suzy_the_butcher   2007. december 12., Szerda ( 21:38 ) #180
Regisztráció időpontja:
2005. július 3.
Üzenetek száma: 2685

"I like to remember things my own way. How I remembered them, not necessarily the way they happened..."

Nem ismeri valaki a 32-33as képen lévõ leányzót?? fontos!!
fotophobia   2007. december 8., Szombat ( 11:34 ) #179
Regisztráció időpontja:
2007. június 7.
Üzenetek száma: 375
^^ killer fookin' psychedelic trance music is life ^^
myspace
dA
az emberek tulnyomo tobbsege nem veszi a faradtsagot, hogy valamirol bovebben is tajekozodjon. teszemazt pont itt, az ilyen hireknel, elolvassa ami nagybetuvel vagy vastagon szedve van irva, es ott meg is all a tudomany. nem nez utana, hogy az tenyleg ugy van-e, hanem elfogadja amit ele raknak. ennyi erovel irhatnatok olyan dolgokat is amiknek semmi koze a valosaghoz, par het alatt olyan durva dolgok jonnenek ki belole, hogy meg ti sem tudjatok elkepzelni =)
a profilos postra is reagalva, en is annyit latok mikor unalmamban vegiglapozok egy kezdobeture levetitett taglistat, hogy az esetek 90%-ban arrol van szo, hogy regisztralok, megmutatom mennyire vagy tru got vagy metalface, teleirom a profilomat verrel meg gyulolettel, kozben persze utalom a butaembereket meg azokat akik msn-sexelni akarnak velem... olyan feludito erzes amikor talalok egy olvasmanyos profilt, amit jo vegignezegetni mert megismerek egy kis szeletet az adott emberbol. aztan meg kitudja.

nah, hosszura nyultam... bocsanat. pisz.
Case   2007. december 7., Péntek ( 16:24 ) #178
Regisztráció időpontja:
2002. október 17.
Üzenetek száma: 7667
RRRÖÖÖAAARRR!
franc tudja, nekem mikor nippongroove alatt valaki beböfög egy olyat a chatbox-ba tilos.hu-n, hogy "wow, jó a zene" az pont elég motivációnak. de lehet csak nekem kicsit az igényeim. :) mondjuk nekem nem is az a célom, hogy világot váltsak, csak annyi, hogy jó zenéket adjak, ami a rádió másik végün tetszik a usereknek. és egy ez egy ilyen félmondatban is benne van, nem kell hozzá kisesszét írnia hallgatónak.

tehát szvsz (mint ahogy említették korábban is) emberfüggö, hogy kinek mi a motiváció, de igaz, hogy az sem mindegy, hogy mire érkezik az a kis "jó ez, nyomjad" komment. ha teszem azt 10 kötetes nagyeposzt írnék (nem fogok :D) akkor lehet annyira nem értékelnék egy "yeah, cool!" megnyilvánulást. :)

no, de back on topic: d4m: akko' várjuk a folytatást, az új oldalt, az új lehetöségeket, az új irányvonalat (meg a gothspottin szabályzatot... :D) és jó volt ez a blogbejegyzés, mert egy halom minden fontos, érdekes dolog felszinre került, meg reméljük neked is volt valami tanulság meg értelem abban a sok oldalnyi szájtépésben amit itt összehoztunk. :D
asthring   2007. december 7., Péntek ( 13:36 ) #177
Regisztráció időpontja:
2004. május 12.
Üzenetek száma: 10236
We Are The
Children Of Doom


stonerrock.hu
postrock.hu

véleményem szerint aki igényesen alkot bármit, annak megvan az igénye a buksisiminél kifinomultabb véleményekre is. magamból kiindulva, tuti nem írnék szívesen egy olyan közönségnek, aki max "ezjóvolt" reagál, mer úgyvélném nem fogékony arra amit írok. ráadásul az ilyenfajta kommunikáció az oldalnak sem tesz jót, 17 "cikíró, faszagyerek vagy" után jön egy "õreája gondolok" és megin ottvagyunk ahol most.
szerintem ennél a sitenál olyan embereket kéne a gárdába felvenni akiket ugyanaz motivál mint damaget.
JinxR   2007. december 7., Péntek ( 13:09 ) (#174) #176
Regisztráció időpontja:
2002. november 9.
Üzenetek száma: 2222
pleased to meet you, hope you guessed my name
asthring (#174) írta:
igen, a biztatás mindenkinek jólesik, de abból nem lesz érdemi semmise, de fõleg kommunikáció. fényesre nyalhatja bárki a seggem, de hosszútávon csak úgy mûködik akármilyen kreatív tevékenység, ha érkezik információtartalommal bíró feedback.


Ennél én árnyaltabban látom a dolgot. Van az, hogy Béla elkezdi csinálni a dolgot. És akkor kell neki a motiváció, hogy csinálja tovább. És ha már csinálja egy ideje, akkor kell neki továbbra is a motiváció, meg jöhet a feedback. És akkor majd kiderül, hogy lesz-e belõle valami.

Nagyon sok dolog abban a fázisban elakad, hogy nincs megfelelõ, egyénre szabott motiváció, ezért emberünk azelõtt abbahagyja az egészet, hogy a feedbackre sor kerülhetne, vagy annak értelme lenne.

Motiváció meg van akinek 100 egyszavas üzenet, van akinek 1 olyan, hogy orrhangond van.
Ijasz   2007. december 7., Péntek ( 10:46 ) #175
Regisztráció időpontja:
2007. október 25.
Üzenetek száma: 213
"Az utat én akartam, mert engem akart az út.
Addig a városig, addig a hegyláncig..."
(Körösi Csoma Sándor)
Elsösorban azoknak akik olvasták a levelet:
Nézegettem a profilokat és 75%-ban megjelent a nem szeretem részben a buta embereket valamilyen formája. Ez nem baj, ha meg van fogalmazva gondolatként, de rengeteg helyen két szó az egész: sablon! Ezenkivül rengeteg hasonló dolog van.
Kevesen fordítanak idõt a profiljuk rendezésér, föleg csak a régiek. Nekem sincs még kész de hamarosan meglesz, mert igy megmutatok valamit ami álltal gondolatokat ébresztek talán. Ilyen a hagyományörzés is ami már megjelent nálam. Erre rengetegen irták hogy jó dolog, felmerül bennem, akkor mért nem csinálják?
Sok ilyen és hasonló kérdés van, dehát tulzottan leterheltek vagyunk a mai világban, vagy csak lustulunk:) .
Ezzel arra szeretném felhivni a figyelmet, hogy a profilok rendezésével szinesebbé tudnánk tenni az oldalt a mi felhasználok is, nem feltétlenül csak a szerkesztöségé a feladat.
Aki kritikát lát ebben annak: "akinek nem inge nem veszi magára". Lehet csak én néztem meg kevés profilt, illetve nem azokat néztem amikkel foglalkozva van.
asthring   2007. december 7., Péntek ( 03:40 ) (#173) #174
Regisztráció időpontja:
2004. május 12.
Üzenetek száma: 10236
We Are The
Children Of Doom


stonerrock.hu
postrock.hu

arden (#173) írta:

Hát nem teljesen értek egyet... de nyilván embere válogatja.

Te azt mondod, hogy mondjuk csinálsz egy órás mûsort a stereozenben, és az a jobb Neked,
 • ha egy ember talán ír róla egy elemzést és annyi,
 • vagy az hogy 10-15-en beírogatnak hogy "heyy asthring, cool, csináld tovább"...

Az elemzésnek sokkal kisebb az esélye, viszont ha többen írogatnak még annak is nagyobb az sansza hogy valami komoly beszélgetés kialakul.

A legtöbb embernek, szerintem, még ha nem is vallja be, azért jól esik egy kis bíztatás, hogy valaki éegalább követi, vagy kcisit érdekli h mit csinál.
És ha ez nem történik, akkor meg tényleg, minek is cisnálja? Naná h elkedvetlenít az írástól/zenéléstõl/buliszervezéstõl stb.igen, a biztatás mindenkinek jólesik, de abból nem lesz érdemi semmise, de fõleg kommunikáció. fényesre nyalhatja bárki a seggem, de hosszútávon csak úgy mûködik akármilyen kreatív tevékenység, ha érkezik információtartalommal bíró feedback. ilyenformán igen, jöjjön egydarab vélemény, hogy a$ bazmeg ne beszélj mer orrhangod van inkább válogass zenéket mer azok jók, mintesem kétszázhuszonhatszázhatvanhat a$ ez kva jó, monnyuk gagyi, de csináld, mer jobb mintha lakodalmas lenne, meg amúgyis sör.
arden   2007. december 6., Csütörtök ( 18:50 ) (#170) #173
Regisztráció időpontja:
2005. február 12.
Üzenetek száma: 2497
asthring (#170) írta:

sztem meg akkor jó pofázni ha van is mit mondani, pusztán dicsérni értelmetlen, egy cikkírót is jobban motivál szerintem, ha az írása alatt valami érdemi vita, kommunikáció alakul ki, ehhez viszont fogékony, és értelmes közönség kell.


Hát nem teljesen értek egyet... de nyilván embere válogatja.

Te azt mondod, hogy mondjuk csinálsz egy órás mûsort a stereozenben, és az a jobb Neked,
 • ha egy ember talán ír róla egy elemzést és annyi,
 • vagy az hogy 10-15-en beírogatnak hogy "heyy asthring, cool, csináld tovább"...

Az elemzésnek sokkal kisebb az esélye, viszont ha többen írogatnak még annak is nagyobb az sansza hogy valami komoly beszélgetés kialakul.

A legtöbb embernek, szerintem, még ha nem is vallja be, azért jól esik egy kis bíztatás, hogy valaki éegalább követi, vagy kcisit érdekli h mit csinál.
És ha ez nem történik, akkor meg tényleg, minek is cisnálja? Naná h elkedvetlenít az írástól/zenéléstõl/buliszervezéstõl stb.
Atis   2007. december 6., Csütörtök ( 15:59 ) (#171) #172
Regisztráció időpontja:
2004. szeptember 29.
Üzenetek száma: 1533
Gyertyaláng az élet, egy fuvallat a halál. Avagy az élet sosem kellemes, de egy jó lidércnyomásnak megjárja. És még, amit magamévá tettem: Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!

skin (#171) írta:
JinxR (#168) írta:
d4m4g3 (#160) írta:
A szerkesztõséghez viszont emberek kellenek, a poszt kitöltéséhez pedig idõ, szakértelem meg tehetség. Annak a felállításához emberek. Amihez meg idõ és pénz, de fõleg emberanyag. Meg idõ. Meg motivációs tényezõk.


Az embert csak egyszer kell megtalálnod, ha utána tudod motiválni. Ha egy ideig tudod motiválni, addig sem kell mást keresni a helyére. Ha cserélõdnek is az emberek, de ritkán, az jó.

Szerintem a motiváció itt a kemény dió, mert az sok idõ és energia, és el kell találni, hogy kinél mi. A többivel semmi gond nem lenne, emberek mindig vannak.teljesen egyetértek.

viszont nekem a "hova" továbbra is kérdés. örülnék, ha azt látnám, hogy legalább a bakon ülõk tudják a választ.


Csatlakoznék Skinhez.A hová kérdésre mi a válasz?
asthring   2007. december 6., Csütörtök ( 13:59 ) (#169) #170
Regisztráció időpontja:
2004. május 12.
Üzenetek száma: 10236
We Are The
Children Of Doom


stonerrock.hu
postrock.hu

arden (#169) írta:

Cikkeknél is kicsit megerõltethetnétek magatokat, ha már az író írt, izzadt stb., nem oylan nagy doog egy-két post, és nagyon jól esik nekik. Sõt, hiányzik, itt látjátok az eredményt: nincs lelkesedés, nem is írnak. Kedvetlenítõ üres nézõtér elõtt bohóckodni... :(


sztem meg akkor jó pofázni ha van is mit mondani, pusztán dicsérni értelmetlen, egy cikkírót is jobban motivál szerintem, ha az írása alatt valami érdemi vita, kommunikáció alakul ki, ehhez viszont fogékony, és értelmes közönség kell.
arden   2007. december 6., Csütörtök ( 11:28 ) (#167) #169
Regisztráció időpontja:
2005. február 12.
Üzenetek száma: 2497
xxx (#167) írta:

Kommentelni viszont nem szoktam.


Szóval ez olyan dolog, hogy én volt h koncerten is inkább csak azért tapsoltam, hogy a többiek is kicsit lelkesedjenek, a zenekarnak ugye jól esik, ha már elutaztak eddig meg minden, én is örülnék neki ha a másik oldalon lennék.

Nyilván nem totálszar esetekben, hanem amikor látszott h jó, rendben van, és nem kap megfelelõ respectet a zenekar.

Cikkeknél is kicsit megerõltethetnétek magatokat, ha már az író írt, izzadt stb., nem oylan nagy doog egy-két post, és nagyon jól esik nekik. Sõt, hiányzik, itt látjátok az eredményt: nincs lelkesedés, nem is írnak. Kedvetlenítõ üres nézõtér elõtt bohóckodni... :(

Igazán semmibese kerül, még csak bulira se kell elmenni -

Épp Jinx is írja a motivációt... azt a közönség nagyon adhatna.
JinxR   2007. december 6., Csütörtök ( 11:28 ) (#160) #168
Regisztráció időpontja:
2002. november 9.
Üzenetek száma: 2222
pleased to meet you, hope you guessed my name
d4m4g3 (#160) írta:
A szerkesztõséghez viszont emberek kellenek, a poszt kitöltéséhez pedig idõ, szakértelem meg tehetség. Annak a felállításához emberek. Amihez meg idõ és pénz, de fõleg emberanyag. Meg idõ. Meg motivációs tényezõk.


Az embert csak egyszer kell megtalálnod, ha utána tudod motiválni. Ha egy ideig tudod motiválni, addig sem kell mást keresni a helyére. Ha cserélõdnek is az emberek, de ritkán, az jó.

Szerintem a motiváció itt a kemény dió, mert az sok idõ és energia, és el kell találni, hogy kinél mi. A többivel semmi gond nem lenne, emberek mindig vannak.

(#) írta:
nem azért írtam, hogy legyezgettessem magam vagy magunkat


Faszt nem ;)
Nils   2007. december 6., Csütörtök ( 10:33 ) #167
Regisztráció időpontja:
2006. március 6.
Üzenetek száma: 98
Részemrõl a lemezajánlók, mint fõoldalas post-ok nagyon ülnek, volt pár dolog, amit ennek hatására szereztem be. Azt mondjuk néha elfelejtem, hogy minden kritika erõsen szubjektív, de mindenképpen olvasmányos, szóval THUMBS UP

Kommentelni viszont nem szoktam.
<<< [13] 12 11 10 9 8 7 6 5 4 (3‑1) >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision