Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2009. november 26., Csütörtök 17:42
Antipop gyorskritikái


Ska-reggae-õrület seper végig a városon, gyakorlatilag egyszerre jelent meg a PASO és az Irie Maffia új lemeze, közben csak úgy mellékesen felbukkant egy új Manu Chao kiadvány, úgyhogy be kellett emelnünk egy olyan klasszikust is, mint a Cherry Poppin’ Daddies. Bár az Irie már megtartotta a lemezbemutatóját a Gödörben (teltház), a PASO-é december 4-én lesz a a Pecsában!

Szöveg by Antipop.
PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA: FEEL THE RIDDIM
Megadó Kiadó
[official site]
[official Myspace]

A PASO egy-két éve már ugyanolyan headlinernek, illetve fesztivál-húzónévnek számít, mint a Quimby vagy a Kispál. Ennek megfelelõen az új lemez megjelenését nagy várakozás elõzte meg, és a koncerteken már elhangzott új számok sok jót ígértek. A kötelezõ ska-számok mellett találunk itt roots reggae, ska-jazz, dancehall és reggae-funk dalokat is. A lemez az „új Gagarinnal”, a Hungarian Dish-sel kezdõdik, ami az utóbbi idõben megérdemelten PASO koncert-kedvencé lépett elõ. Nem másról van itt szó, mint a magyar konyha dicséretérõl jó kis karibi alapokon, és kõbõl legyen annak az embernek a szíve, akinek a „hortobágyi palacsinta” kiszólás nem csal azonnal mosolyt az arcára. Mindemellett a hagyományos jamaikai ska korlátai miatt akár unalmas is lehetne a lemez, de nem az, mert a tízfõs brigád helyenként modernizál a hangzáson (Do The Rocka Style), és idõnként magyar népzenei fogást is tálal (Baw Out Fi We), ami egy kis dancehall-lal felturbózva, illetve fúvósokkal megbolondítva már szinte balkános ízt kap. Ehhez hasonlóan a Skattila is keleties, balkános hangulatú darab. Ez az a két szám, ahol a lemez bátran kilép a jamaikai örökség (?) kenderkerítése mögül.

Egy rendes ska zenekar lemezén mindig szerepel pár vendég, és a PASO szemmel láthatólag egy rendes ska zenekar. Harcsa Veronika két számban is énekel, ebbõl a maradandóbb a Macskafogó betétdala (Miú-miújság) skásítva, raggásítva, túlfûtve, hogy mást ne mondjak, picit megnyálasítva. Tribuman, a zenekar francia MC cimbije a New Generationben perget elborult módon, újabb üdítõ színt (persze zöldet) adva az albumhoz, Sena pedig a Tell It On The Mountains címû számban hozza el nekünk az öcsizenekar, az Irie Maffia hangulatát.

Az album egyetlen idegesítõ darabja a Big Bamboo, amiben hiába szerepel szaxofon és doromb is, a bugyuta szöveg miatt hajlamos továbbléptetni az ember. A Hungarian Dish mellett a lemezen kiemelkedik még a magyar nyelvû Budapest, amely a vízfej jelenlegi állapotáról ad egy jól megírt helyzetjelentést úgy, hogy a számtalan negatívum mellett mégis az jut az eszünkbe, hogy „kicsi, büdös, de a mienk”, vagyis, hogy minden józan érv ellenére mégiscsak szeretünk itt élni. Kár, hogy a PASO ritkán vállal be ehhez hasonló magyar nyelvû szövegeket, mert amúgy ezek mindegyike igazi gyöngyszem, gondoljunk csak az olyan régi agymenéseikre, mint a Lakótelep, a Tanya, vagy a Bemegyek a Városba. Így lehet honosítani a skát.

4/5

IRIE MAFFIA: WHAT’S MY NAME?
Shiftin’ Gears Records
[official site]
[official Myspace]

A négy éve létezõ, tizenegy fõs Irie Maffia második albumán leginkább rock-reggae-nek nevezhetõ sokszínû hibridzenét hallhatunk, bár nyomokban hip hop és dancehall is tetten érhetõ. A zenekarnak igazi karaktert a ghánai származású Sena hangja, illetve Busa Pista nyelvtörõi adnak. Az albumnyitó Slow Down Chale igazi programadó dal, ha valaki tudni akarja, mirõl szól az Irie Maffia, ezt hallgassa meg! A Busamanban Busa Pista egy vödörnyi életbölcsességet önt a nyakunkba, ami ha a túléléshez nem is, de Busa jobb megismeréséhez mindenképpen nélkülözhetetlen. Az album közepe egyben a hullámvölgy is, mert a Kávézós a címéhez méltóan valóban egy iszonyúan belassult, már-már teljesen érdektelen darab, de a végén hallható ironikus beszólás szerencsére ezt is szépen helyre rakja. Ami pedig ezután következik, az egybõl Berlinbe repíti a hallgatót, ugyanis a Bacardi Cola címû szám feltûnés nélkül elférne egy Seeed albumon is. Százszázalékosan gépies hangzása miatt rendesen ki is lóg az albumról – a szó jobbik értelmében. Az elõzõ albumhoz képest érezhetõ az újítani akarás, amiért nem átallottak egészen Kolumbiáig menni és Lady’s Embassy címen szülni egy igazi cumbiadalt. Talán épp az ilyen úttörõ ötletek miatt hat elhasználtnak az MC Blessed által fémjelzett Legalize, hiszen ez a téma legalább annyira közhelyes, és unalmas, mint a „monnyonle” rigmus. A két bónusz számot nyugodtan le lehetett volna hagyni, és akkor máris négy csillagnál tartanánk.

3.5/5

CHERRY POPPIN’ DADDIES: SKABOY JFK
Rock Ridge Music
[official site]
[official Myspace]

Az 1988-ban alakult és már egybõl a nevével is botrányt kavaró Cherry Poppin’ Daddies tudatosan úszott szembe a világot a kilencvenes években cunamiként elárasztó grunge hullámmal és a punkot swinggel, funkkal és skával vegyítette. A közízlés által pornográfnak ítélt fellépéseik ellen a helyi lakosok rendszeresen tüntettek, és így persze gyorsan kultikussá is váltak. Késõbb elmerültek a pszichedéliában, countryban és ami a legrosszabb, a latin zenében is, de aztán megjött az eszük, és a kilencvenes évek végén már olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Rancid, a Bad Religion, a No Doubt, illetve a hozzájuk minden szempontból legközelebb álló The Specials. A Skaboy JFK érdekessége az, hogy bár a zenekar leginkább a szvinges agymenéseirõl híres, a rajongók kitartó javaslatára itt a ska típusú számaik legjobbjait válogatták össze, megfejelve pár új dallal. Van itt reggae-s ská (Soul Cadillac), 2 Tone-os ská (Skaboy JFK, Hammerblow), harmadik hullámú ská (End of the Night, Pool Shark), punkos ská (Say it to my Face, Don Quixote) és funkos ská is (Slapstick). Ezzel a lemezzel tulajdonképpen tanítani lehetne a skát!

4/5

MANU CHAO: BAIONARENA
Because Music
[official site]
[official Myspace]

Manu Chao új duplalemeze 33 élõben elõadott számot ölel fel, amolyan live best of. Jár hozzá egy dvd is, amin láthatjuk is, amit hallunk, vagyis a dél-franciaországi (még pontosabban baszk) Bayonne-i torreádor arénabeli koncertet. Ennél hálásabb közönséget keresve se találhatna Manu. Abból a szempontból utánlövés szaga van egy kicsit a kiadványnak, hogy 7 éve már megjelentettek egy hasonló anyagot Radio Bemba Sound System címmel. És hogy mi változott azóta? Vannak új számok, elõkerül pár régi Mano Negra dal, a szicíliai virtuóz, Roy Paci helyett egy jóval szürkébb trombitás játszik, az argentin harsonás is eltûnt, és aki a hangulat szempontjából a legjobban hiányzik, az a 19 éves feka rapper srác. No és a többiek is felszedtek pár kilót, mélyültek a ráncok, és fakult a hajszín. Lehet, hogy a vágáson is múlik, de egy fokkal lagymatagabbnak tûnik minden. No persze hangulatteremtésben Manu és társai még így is lemosnak bárkit, a dvd elöl egyszerûen nem lehet felállni. Független Baszkföldet! Manu Chao for president!

4/5
| 53 hozzászólás © 9th
<<< [4] 3 2 1 >>>
Hozzászólok
9th   2009. december 2., Szerda ( 22:41 ) #52
Regisztráció időpontja:
2004. február 28.
Üzenetek száma: 25995
We are not the same
as I hope to show.


hardergeneration.org
:tapsol:
ennyi :)
Antipop   2009. december 2., Szerda ( 11:26 ) #49
Regisztráció időpontja:
2007. szeptember 15.
Üzenetek száma: 75
kár, hogy lövésem sincs a zenéhez ;)
Rude_Boy   2009. december 2., Szerda ( 08:42 ) #48
Regisztráció időpontja:
2008. november 6.
Üzenetek száma: 1531
"In the sword you shall have trust and belief."
Woa, végre ilyesmit is lehet itt olvasni, zsír. :)

Viva la Ska!
Marvin   2009. december 1., Kedd ( 23:51 ) #47
Regisztráció időpontja:
2002. augusztus 20.
Üzenetek száma: 14670


Láttam egy képet Anna
Frankról, szerintem ronda.Az gondolom teljesen elképzelhetetlen, hogy emberek egymástól függetlenül legyenek hasonló véleménnyel bármirõl.
Rini   2009. december 1., Kedd ( 21:48 ) #46
Regisztráció időpontja:
2006. január 11.
Üzenetek száma: 11375
off:
nem vagyok egy nagy flémhuszár és nem is szoktam "csakúgy" leszólni semmit és eredetileg nem is volt szándékomban, csak zavart ez a más szemében a szálkát, sajátban meg a gerendát nem észrevevés. jelen esetben itt a stíluson lovaglás volt és arra akartam rávezetni, hogy nem a stílus a fontos, hanem a minõség és példának hoztam fel a rivetrilt. persze nekem semmilyen zenei hátterem nincs azon kívül, h jártam pár évet zenesuliba és tudom a szamárindulót zongorán, a nyolcóramunkát gitáron és furulyázni is tudok (magaslabda!), így igazából nincs is jogom kritizálni, de azért van egy (szerintem jó) ízlésem és urambocsá most kinyögtem, hogy van még mit csiszolni ezen a fellépésen.
szóval ezért jöttetek szóba.:P
és tényleg no offense:)
-comet-   2009. december 1., Kedd ( 20:07 ) (#40) #45
Regisztráció időpontja:
2007. február 12.
Üzenetek száma: 518
E B M warrior


الله اجيار
Dorn (#40) írta:
Antipop (#39) írta:
én élvezem az off topic-os eszmecserét!

amúgy igen, Sick Of It All típusú HC-re gondolok...


Az jó, az jöhet :)
Reggae/ska dologhoz hozzászólva: én dubot szoktam hallgatni ;)AZAZ :nagyon helyesel: én is , a dubsteprõl már nem is beszélve ami ha valami akkor az maga a sötét elektronika és itt bezárult a kör!!!

1 kis Off:

Tibi tökéletessen megfogalmazta az én véleményemet is Rivetrillel kapcsolatban.
Én se akarom bántani a lelkesedéseteket,de a megszólalás az borzalmas(szintén ott voltam)
Az EBM is igényel némi zenei tudást, én örülnék a legjobban ha lenne 1 magyar o.s. EBM csapat de ezt így nem kéne erõltetni,mert mind magatokat mind a stílust járatjátok le.
Antipop   2009. december 1., Kedd ( 19:16 ) #43
Regisztráció időpontja:
2007. szeptember 15.
Üzenetek száma: 75
:) hehe, ez vicces volt :)
oizys   2009. december 1., Kedd ( 18:33 ) (#39) #41
Regisztráció időpontja:
2005. augusztus 3.
Üzenetek száma: 5918
Antipop (#39) írta:
én élvezem az off topic-os eszmecserét!

amúgy igen, Sick Of It All típusú HC-re gondolok...


go for it! (vote)
Dorn   2009. december 1., Kedd ( 18:32 ) (#39) #40
Regisztráció időpontja:
2006. május 13.
Üzenetek száma: 1751
"Never die...we just go to hell to regroup"
Antipop (#39) írta:
én élvezem az off topic-os eszmecserét!

amúgy igen, Sick Of It All típusú HC-re gondolok...


Az jó, az jöhet :)
Reggae/ska dologhoz hozzászólva: én dubot szoktam hallgatni ;)
Antipop   2009. december 1., Kedd ( 16:10 ) #39
Regisztráció időpontja:
2007. szeptember 15.
Üzenetek száma: 75
én élvezem az off topic-os eszmecserét!

amúgy igen, Sick Of It All típusú HC-re gondolok...
9th   2009. december 1., Kedd ( 15:10 ) #38
Regisztráció időpontja:
2004. február 28.
Üzenetek száma: 25995
We are not the same
as I hope to show.


hardergeneration.org
offtopik, de kb az eglész az volt edig, szal:

Linda Daemon (igen, Drugzone) egyszer mondott egy hatalmas dolgot, ami szerintem kurvára okos hozzáállás, függetlenül attól, h náluk mûködött-e, vagy sem és ha igen, akkor hogyan és mennyire:

"mi nem úgy akarunk bandát csinálni, mint a tipikus magyar hozzáállás (összejövünk páran, zenélgetünk és gyorsan elkezdünk koncertezni, h megismerjenek minket), hanem amerikai módon (milliószor próbálunk és promózunk, majd ha összeállt minden, csinálunk egy koncertet)"

minden tiszteletem a tiétek srácok, de a Rivetril tényleg borzasztóan rossz. ilyen minõségû alapokkal és vokállal TILOS színpadra állni, mert sokkal többet árt a zenekarnak, mint amit hoz. (ott voltam a koncerten én is, meghallgattam, szal nem a levegõbe beszélek és nem is Myspace alapján mondom azt, amit)
<<< [4] 3 2 1 >>>

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision