Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2011. április 26., Kedd 12:27
First Aid 4 Souls - Deathstep (2011)


FIRST AID 4 SOULS - Deathstep 2011 - Electro Arc Records


A tovább után olvashatjátok Shir-Khan gondolatait az új First Aid 4 Souls-albummal (Deathstep) kapcsolatban, valamint hivatalos anyagokat és egy videót is kaphattok ízelítõként. Katt!
A First Aid 4 Souls legújabb lemezét, a Deathstepet hallgatva az egyik legelsõ dolog, ami feltûnik az embernek, hogy bár a borító, a design elsõ látásra pont oly sötét, mint oly sok másik együttesnél, ez a formáció a mai napig tartózkodik attól, hogy a személyiségüket a kifejezésmód határozza meg; pont fordítva, a személyiségük határozza meg a kifejezésmódot, így közeledve a mostanra már klasszikusnak számító elektro-indusztriál formációk örökségéhez anélkül, hogy szánt szándékkal vissza kellene nyúlniuk és megidézniük eme õsök stílusát, feladva a sajátjukat, csak a felismerhetõség végett.
Ha valaki esetleg nem vette észre a borítón a kivájt szemet tartó varjút, egy korai figyelmeztetés: a következõ egy óra egy utazás az emberi lélekben és tudattalanban lakozó sötétség mélységeibe. Ami miatt mégis ajánlható a lemez, az az, hogy ez az utazás nem arról szól, hogy egy pár ember megmutassa, mennyire terjeng bennük vagy a világban a néha már sematikusnak ható nagygonoszsötétség… tekintsük inkább lámpásnak, aminek fénye bár segít a látásban és megértésben, az általa vetett árnyék annál mélyebb és félelmetesebb.

Zeneileg a felvételek hozzák azt, amit elvárhatunk és valószínûleg szeretünk a FA4S csapatától: eklektikus, mégis minõségi ütemesen elektronikus zene, hangulatkeltésben verhetetlen dallamok, és pont annyi ügyes sample, meglepõ hangzásváltozás és váratlan elem, hogy mindez az elsõ perctõl az utolsóig lekösse a hallgató figyelmét, de még ne váljon követhetetlen és átélhetetlen káosszá.

A korongon található elsõ számok (You Are In A Box, Among Strangers, No More Smile, Agony) alkotják többé-kevésbé a lemez elsõ tematikus egységét; be kell valljam, bár szerintem a megvalósítás jó, de ez a rész volt az, ami a legkevésbé tetszett – a FA4S több forrásból táplálkozó hátteréhez nehezen házasítható hozzá az agresszív hangzású EBM hatékonyságának egyik alapvetõ eleme, a dalokba képletesen belehaló énekes-frontember figyelemmegragadó jelenléte. Viszont azt el kell ismernem, hogy kezdeti hangulatfelépítésnek kiválóak, és remekül illusztrálják a világban élõ, “külsõ” sötétséget, és az ezzel szembesülõ emberi lélek a belsõ felfedezésébe menekülését.

Az ötödik, a “The Watchman’s Circle” elsõ részének nevezett tételtõl kezdve viszont elkezd kibomlani valami, ami több és szerethetõbb, mint a hangulatépítõ elsõ egység. Az ebben a számban található rituális invokációval indul a hangulatokon és témákon átívelõ utazás, mely során olyan jelenlétekkel találkozunk, amik érezhetõen hiányoztak az elsõ rész elektronika-gitár-torzítottének egyszerûségébõl. Sokaknak valószínûleg tetszeni fog a japán nyelvû beszélt szöveget is magába fogadó “Sekuhara”, de számomra a Mark Duffield által felénekelt “Notes from Underground” volt az a pillanat, amikor megbizonyosodtam róla, hogy ezt a lemezt (és alkotóit) valahova az olyan klasszikusok közé kell sorolnom, mint Gianluca Becuzzi Limbója vagy Martin Bowes Attritionje – gyönyörû, a belsõ felfedezésére törekvõ elektronikus zene, mely azért nem veszik el önnön fontosságának bizonygatásában. Nem is kell; aki hallja, érzi, érti.

A “The Watchman’s Circle” második részével bezáródó egységbõl egyébként szerintem lehetetlen bármit kiemelni – mondhatjuk, úgy tökéletes, ahogy van, minden éteri dallamával, kórusával, klasszikus betétjével, szárnyalásával és mélységével, egyszeri és megismételhetetlen.
A lemez harmadik tematikus egysége mintegy összefoglalás; az ismét Mark Duffieldhez kötõdõ “Soulscape” a belsõt felfedezõ témák szummája, míg a “The End of Culture” a külvilág borús végzetének víziója.

Összességében elmondható, miután felriadtunk a gondolatainkból a hirtelen beálló csendben (repeaten hallgatása nem ajánlott), hogy az elmúlt idõszak kevés olyan lemezeinek egyikét élvezhettük végig, amik többek voltak, mint számok jobban-rosszabbul összehordott halmaza. Szerintem már ezért is érdemes beszerezni, és nyugodtan végighallgatni.FIRST AID 4 SOULS - Deathstep 2011 - Electro Arc Records (Németország)

Az Ítélet Napjának óráján a huszonnegyedik óra elõtt öt perccel jár a nagymutató, a civilizáció egyre közelebb masíroz a feneketlen mélység, a halál sötétsége felé. A hangzás sötétebb, egy nem is olyan távoli jövõ képeit sejteti, ahol az értelmetlenül és tudattalanul szórakozó értéktelen tömegek ráomlanak az értékekre maguk alá temetve azokat. Az apokaliptikus pusztulás riasztó és egyáltalán nem szemvidító látványa ez. De még tán nem túl késõ.
Agresszív ritmusok és torzított énekek, amelyek fel akarják ébreszteni a jónépet az olcsó tévémûsorok elõtti szundikálásukból.
Atmoszférikus samplingek, hangok lebegnek a térben etno-ritmusok, klasszikus vonósok, komputeres játék-hangok, sci-fi minták sokféle fûszerével ízesítve a súlyos EBM-es alapot. A magyar, japán, angol, szlovák és amerikai zenészek, gondolkodók teremtõereje egyesül multikulturális projektté, hogy az új szempontokra helyezze a hangsúlyt.
A FA4S egyrészrõl van annyira dühös, mikor a világot és emberi létünket fenyegetõ pusztulás elõjeleire tekint, ahhoz, hogy új albumával – a hagyományokat megõrizve – valami egészen mást nyújtson, mint amit az eddigi elektro-indusztriális szcéné kínált, nem egyszer még kemény punk-támadásban is részesülnek dobhártyáink. Másrészrõl megmarad a FIRST AID 4 SOULS ismertetõjegye: a "soul", a lélek, az a nagy szív, amellyel a banda ugyancsak az elektronikus hangzás hagyományához való hûségét bizonyítja. A mély érzéseket fejezi ki a rafinált hangszerelés, bonyolult mintahasználat, és több trackben a dallamos ének, illetve az az egészen extrém ritmika, amelyre mindig megindul a lábunk.
Érzékeny nyelviség, intellektuális kihívás: a banda példaképei között említi Kafkát (Seelenlos), Dosztojevszkijt (Notes from Underground), Lovecraftet (The Watchman Circle I.-II.), Frank Herbertet (House Harkonnen).
A "Deathstep" a Te táncodban valósítja meg azt a harcot, amelyet a FA4S vezet fel számodra. Olyan mûvészek játszanak itt Neked, akik nem engedik, hogy ellenállás nélkül söpörje el õket a világ.. Hallgasd hangosan, engedd, hogy dühöt ébresszen benned. Harcoljunk együtt a FIRST AID 4 SOULS-szal, meglásd, rohadt jó szórakozás lesz!

--PromoFabrik--

FIRST AID 4 SOULS - Deathstep

Release date: 3. April, 2011
Label: Electro Arc
Genre: Electronic
Style: Electro, Industrial
Cover Art: Gábor
All music by: István Gazdag

Tracklist
01 You Are In A Box
02 Among Strangers
03 No More Smile
04 Agony
05 The Watchman's Circle I
06 Lifeforce
07 Sekuhara
08 House Harkonnen
09 Notes From Underground
10 Wrong Call To God
11 No Mercy (Cybertears Mix)
12 Seelenlos (Deathstep Version)
13 The Watchman's Circle II
14 Soulscape
15 The End Of Culture

Singers:
Katalin Helfenbein,
Aaron Russell (Impurfekt),
Mark Duffield (I Am One),
Mir Colon (Kifoth),
David Konsiczky,
Istvan Gazdag


| 6 hozzászólás © 9th
Hozzászólok
Ysengrin   2011. május 3., Kedd ( 18:31 ) #6
Regisztráció időpontja:
2006. szeptember 22.
Üzenetek száma: 4808
Amit eddig hallottam trackeket, elég jó lett... :)
astley   2011. május 2., Hétfő ( 19:32 ) #5
Regisztráció időpontja:
2009. március 15.
Üzenetek száma: 9
----
A video megtekintése után boldoggá avattam magamat!
K*rva jó lett! GRATULA!!!!!! ;)
NeoC   2011. április 27., Szerda ( 20:05 ) #4
Regisztráció időpontja:
2008. június 20.
Üzenetek száma: 18
Ex Plasma Pool....

Most: NeoCortext és ArasFocum
Jó anyag...
NEX   2011. április 27., Szerda ( 09:57 ) #3
Regisztráció időpontja:
2007. június 6.
Üzenetek száma: 2679
csatlakozom szõkéhez, kifejezetten jólesett ez a track a fülemnek. grat
szokegyariparos   2011. április 26., Kedd ( 21:51 ) #2
Regisztráció időpontja:
2008. december 5.
Üzenetek száma: 413
'Ibis redibis nunquam in bello peribis"
Az ízelítõ határozottan étvágygerjesztõ! Gratula!
-SoD-Brushy   2011. április 26., Kedd ( 17:06 ) #1
Regisztráció időpontja:
2005. február 23.
Üzenetek száma: 1526
Zeneileg a legerõsebb First Aid 4 Souls album, apró mastering bakikkal, a koncepció és annak kivitelezése lehengerlõ alkotássá teszik. Változatos, eklektikus, ellenben letisztult és az énekesek is sokkalta nagyobb teret kapnak, mint az eddigi albumokon. Néhány dal talán a Brutpopon mutatna jobban, ettõl függetlenül ez az album tetszett a legjobban Istvántól.

9/10

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision