Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2006. augusztus 26., Szombat 10:31
AYRIA interjú! (The Dose #0)

Jennifer Parkinnal, ismertebb nevén AYRIA-val készítettünk egy rövidebb e-mail interjút újságunk bemutató számába, amelyben körbekérdeztük õt a Flciker készítésének körülményeirõl és számos egyéb apró, érdekességrõl. Megjelenik az igazság széklába is, valamint megtudhatjátok azt is, hogy hogyan halad a My Device videoklip forgatása.

Az interjút készítette d4m4g3, fordította sick.reality.
Személyes és zenei szempontból is mindent egybevetve, melyek a legfontosabb dolgok, amik az eszedbe jutnak, ha visszatekintesz 2005-re? Melyek voltak a legjobb pillanatok, albumok, filmek és könyvek ebben az évben, kik azok a kúl arcok, akikre szívesen emlékszel vissza?
AYRIA: 2005 elég eseménydúsan indult a számomra, ám inkább személyes jellege volt az egésznek. Nekiálltam befejezni a demókat, amiket a Flickerhez készítettem 2004-ben. December vége felé összeálltam Joe Byer társproducerrel (akihez a vOld projekt köthetõ) és januártól júniusig teljesen beletemetkeztünk a munkába, hogy minden elkészüljön. Ekkoriban adtuk ki a My Revenge on the World EP-t és május végén Kaliforniába utaztunk egy nagy bulira a Psyclon Nine-nal és a The Azoickal. A nyár csendben telt, tartottunk egy kis szünetet, ami alatt az Ayria szeptemberi egyesült királyságbeli debütálására készültünk. Az egy fantasztikus kiruccanás volt. Aztán október 10-én kiadtuk a Flickert Európában, december 6-án pedig Észak-Amerikában, az õsz pedig bulik és turnézás egész áradatával telt. Montrealban a Front 242-val játszottunk, aztán visszamentünk a nyugati partra és tartottunk egy turnét, hogy így fejezzük be ezt a nagyon termékeny évet. Ami a média többi részét, például a könyveket és filmeket illeti, nem igazán értem rá annyit olvasni, amennyit szerettem volna. Rengeteg krimit, detektívregényt olvastam (ez káros szenvedélyem). Olvastam a Da Vinci-kódot is, ami nagyon tetszett. Filmek tekintetében A barlang tetszett igazán, CD-k tekintetében pedig felfedeztem egy új kedvencet, az I AM X-et, valamint nagyszerû a Rotersand legutóbbi albuma, ugyanígy a Depeche Mode-é és a Fischerspooneré is. A legjobb arcok, akikkel találkoztam: a Psyclon Nine (különösen Eric, akivel azóta közeli barátokká váltunk és aki az egyik nyugati parti billentyûsöm lett), The Azoicék, akik szuperaranyos emberek voltak és a System Syn (velük nyugaton turnéztunk). Tényleg túl hosszú lenne mindenkit felsorolni. Imádok emberekkel találkozni, így számomra turnézáskor ez a hab a tortán.


Az új Alfa Matrixos albumod, a Flicker, csajos, vibráló, zajos és kifinomult mind hangzás, mind erõ tekintetében. Mi változott benned a Debris és a Flicker között?
AYRIA: A legnagyobb és legnyilvánvalóbb változás, hogy most nem a Glises Shaun Frandsennel dolgoztam. Nagyon szerettem volna saját dalokat írni. Tudtam, hogy ez kockázatos és nagy változás, de érdemes volt tovább fejlõdnöm és megtudnom, hogy mire vagyok képes és mit tudok megtanulni. Az industrial és az elekronikus zene véleményem szerint a mindenek felett álló kísérletezgetésrõl szól, tehát így cselekedtem, új ötletekkel kísérleteztem és új irányokat vettem. Bár nem vagyok benne biztos, hogy a következõ albumot ugyanígy fogom elkészíteni. Szerettem így dolgozni, de a fõ szenvedélyem még mindig az éneklés és a másokkal való együttmûködés olyan dallamokat segít elõhívni belõlem, amik egyébként eszembe sem jutnának. Alapvetõen nem szeretek ismételgetni. Nagyon izgat a jövõ, mivel úgy érzem, egyre tisztább az elképzelésem arról, hogy mit szeretnék csinálni.


Korábban említetted, hogy Cubase-zel és Reasonnel dolgozol. Milyen kisebb kiegészítõket, szoftverszintetizátorokat használsz (ha használsz)? Milyen tulajdonságokat hiányolsz ezekbõl a szoftverekbõl?
AYRIA: Adok egy listát arról, hogy milyen technika áll a Flicker mögött. Szerencsések voltunk Joe-val és rengeteg eszköz állt a rendelkezésünkre. Tulajdonképpen nekem csak egy Nord Lead 2-m volt és nem teszek különbséget a szoftver- és hardverszintetizátorok között, amíg el tudom érni azt a hangzást, amit keresek, de íme, amit használtunk:
Szoftver: Propellerheads Reason 2.5, Cubase SX, Logic Pro 6 és 7, ProTools PT/HD3 (6.x verzió), pluginok: Waves, McDSP, Eventide és Bomb Factory, szoftverszintetizátorok: Arturia, Native Instruments, Korg, VirSYN. Hardver: Nord Lead 2, Korg MS2000r, Yamaha CS6r, Waldorf microQ, Access Virus, TC Powercore, Technics WSA1r, Line 6 PodXTMiért ennél a szcénánál kötöttél ki? Mi olyat ad ez a mûfaj önkifejezés és hovatartozás tekintetében, amit a többi nem?
AYRIA: Nos, mindig is az industrialban és a sötétebb underground zenei világban mozogtam. Azért folytam bele, mert nyers, mély, érzelmes volt és olyasmit ajánlott, ami a mainstreambõl határozottan hiányzik. Imádtam benne a kísérletezgetést. A divatért is rajongok és itt úgy tudtam öltözködni, ahogyan szerettem volna és senkit sem érdekelt. Szeretem a drámaiságát is. Most zenét készítek és próbálok egy olyan teret megteremteni magamnak, amin belül kísérletezgethetek. Valójában nem tartom magam gótnak, mert nem hallgatok túl sok gót zenét.


Egyre több mûvész tûnik fel az olyan közösségi oldalakon, mint a LiveJournal vagy a MySpace. Mennyiben változtatott ez azon, ahogy az emberekkel érintkezel – több idõt töltesz e-mailek írásával, így elkerülöd az utánad rohangáló rajongókat, jó kapcsolatkiépítés ez neked vagy pont az ellenkezõje?
AYRIA: Van pár fanatikus rajongóm (hahaha!). A LiveJournallel közelebb kerültem az emberekhez és kialakult egyfajta kapcsolat. A LJ nevem nem Ayria, mert bármily meglepõ is, már foglalt volt, de már évek óta fent vagyok. A MySpace-en csak egy éve lógok, de a barátaim száma exponenciálisan nõ és nagyszerû módja ez annak, hogy az ember népszerûsítse a zenekarát. Viszont határozottan nem lépsz annyit kapcsolatba az emberekkel, mint amennyire ez a LJ-en lehetséges. Hacsak nem használom rosszul. Rengeteg e-mailt kapok és nagyon zavar, hogy már nem tudok mindre válaszolni. Ez a kezdetektõl fogva rendkívül fontos volt a számomra, mivel azok az emberek a legfontosabbak a számomra, akik szeretik a zenémet, de ez már kissé megterhelõvé vált és sajnos minden idõmet igénybe venné, hogy mindenkinek válaszoljak.


2005 novemberében említetted a LJ-en egy Ayria videó forgatását – ami azt hiszem, a My Device-hoz készül -, ez hogy halad? A videó, amennyire tudom, harcmûvészeti jeleneteket is tartalmaz... hogyan fejlõdik az „õrült kung fu tudásod”? Milyen stílusú harcmûvészethez ragaszkodnál, ha a jelenlegi állóképességed, erõnléted és személyiséged szerint kellene választanod egyet?
AYRIA: Nagyon energikus vagyok, de miután a forgatáson egész nap a megkoreografált botharcot kellett mûvelnem, másnapra annyira lerongyolódtam, hogy járni se bírtam! Tetszik az a hatalomérzet, amit a harcmûvészet nyújt és szeretném, ha képes lennék lezúzni valakit, de inkább másféle gyakorlatokkal foglalkozom, például görkorcsolyázok, szívritmusnövelõ és szteppórákra, valamint táncolni járok. Ami a My Device videót illeti, még hátravan egy forgatás, ami valószínûleg most februárban lesz esedékes, utána pedig elkezdjük összeszerkeszteni. El kellett halasztani, mikor decemberben nyugaton kellett turnéznom.


AZ IGAZSÁG SZÉKLÁBA
Jennifer Parkinnal!


Isten, Allah vagy Buddha?
No comment. Bár határozottan spirituális beállítottságú ember vagyok, ez túl személyes jellegû és csak rám tartozik.

Windows, OS vagy Linux?
Windows, mert azt használom. Tisztában vagyok a korlátaival.

Analóg, digitális vagy fizikai modellezés?
ANALÓG!! Errõl ennyit.

Fekete, fehér vagy szürkeárnyalat?
Haha! Szeretem a feltûnõ színeket és a kontrasztot, így a feketét és a fehéret választom.

Belsõ, külsõ vagy egyesített energia?
Belsõ erõk (a gravitáció, az elektromos energia jobban izgat, mint az alkalmazott energia).

Jet Li, Jackie Chan vagy Tony Jaa?
Tony Jaa a Tom-Yum-Goongban.

MP3, CD vagy fizetõs letöltés?
Bármelyik verzió, amíg nem számít lopásnak.

Európa, Ázsia vagy Amerika?
Nos, Amerikában szeretik leginkább az Ayriát, de szeretem Európát is, Ázsiában pedig még nem jártam, de tetszik a kultúrájuk.

Hivatalos site, rajongói site-ok vagy közösségi site-ok?
Bármilyen site, ami konstruktív és mellõzi a fórumok többségét.

WGT, Infest vagy Convergence?
Soha nem jártam vagy léptem fel egyiken sem, szóval az elsõt választom, hogy meghívjanak fellépni! Haha!

Melyik az a film, aminek szerinted legalább egy Ayria dal lehetne a soundtrackjén? Ha készíthetnél egy teljesen ayriás filmet – akár írhatnád, rendezhetnéd vagy szerepelhetnél benne – milyen lenne?
AYRIA: Wow! Micsoda õrült kérdés! Tetszik! Azt hiszem, egy nõi fõszereplõrõl szólna, aki magányos, elszigetelt, mégis ugyanolyan erõteljes, mint bármelyik férfi. Talán részben kiborg, ami levon valamennyit az emberi tulajdonságaiból. És talán játszik egy zenekarban! Oké, ez most totál úgy hangzik, mint a My Device videó. De azt hiszem, nemcsak bosszúálló harcjelenetek kellenének bele, hanem szerelmi szál és társadalmi megvilágítás is. Oké, talán elég sablonosan hangzik és nem vagyok benne biztos, hogy bárki is megnézné ezt a filmet, mivel valószínûleg úgyis valaki olyannak adnák a szerepet, akit ki nem állhatok, de az én fejemben ez a film valami eszméletlen! ;)


Ha választhatnál egy elõadót vagy bandát (és csak egyet) a zenetörténet bármely korszakából, kivel dolgoznál együtt?
AYRIA: Ezt a kérdést túl nehéz megválaszolni. Annyi mûvészt és zenekart tisztelek és mindannyian valami mást nyújtottak az életemben, másféle hatásokat tettek rám. Sosem lehet szó csak egyrõl! A zenei stílusok közül is annyit szeretek, hogy azt sem tudnám, hol kezdjem! Talán ha bármikor, bármelyik bandának részese lehettem volna, akkor nagyon imádtam volna a Depeche Mode-nak énekelni, talán együtt dolgoztam volna a Nitzer Ebb-bel, énekeltem volna Trent Reznor által készített zenére és a Front Line Assemblyére is! A listát a végtelenségig lehetne folytatni!


Ha csak egyetlen dolgot taníthatnál meg a fiatalabb generációknak, mi lenne az?
AYRIA: Atyaég, nem akarok én példakép lenni! De talán azt mondanám nekik, hogyha a düh és az ön- vagy világutálat miatt kerülnek ebbe a mûfajba, akkor helyrerázódnak a dolgok és helyesebb öntudatot építhetnek ki. Ha a zene miatt, és sokat is várnak el attól, amit hallgatnak, akkor a mûfajnak nemcsak a klubzenérõl kell szólnia, de érezniük is kell azt és túl kell lépniük a mainstreamen. Nem vagyok benne biztos, hogy ez tényleg megtanít olyasmit az embereknek, amit még nem ismernek, de mint mondtam, szörnyû példakép vagyok. Úgy értem, úgy nézek ki, mint egy háborodott popsztár, aki arról énekel, hogyan vagdossa az ereit! ;)


Mik a terveid 2006-ra és utána? Vannak titkos terveid egy nyugat- és kelet-európai turnét illetõen egy esetleges WGT fellépés mellett?
AYRIA: Az egyetlen határozott tervem egy újabb észak-amerikai turné remélhetõleg most májusban, ami a keleti és a középsõ területekre fektetne hangsúlyt. IMÁDNÉK Európába menni, de nehéz ez úgy, hogy ott nem túl sok olyan embert ismerek, aki megszervezhetné a bulikat. Úgy hallottam, hogy Európában inkább a terror-EBM típusú bandákra van igény és mivel én nem passzolok ebbe a kategóriába, valószínûleg nehezebb lenne fellépésekhez jutni. De lehet, hogy tévedek. Nagyon remélem, hogy idén õszre azért szervezhetünk pár bulit!


Befejezésképpen szeretnél eljuttatni valami üzenetet a The Dose olvasói számára?
AYRIA: Csak annyit, hogy szeretlek benneteket, amiért mindezt végigolvastátok és még mindig szeretitek az Ayriát és hogy egy nap mindnyájatokat egyenként sorra veszlek és bosszút állok Európán! ;)
| 7 hozzászólás © d4m4g3
Hozzászólok
Vanquish   2009. január 13., Kedd ( 20:51 ) #7
Regisztráció időpontja:
2006. július 28.
Üzenetek száma: 175
Radio DigitalGunfire
Szegény, az egyik klipjüket lehúztam Jútubon, aztán visszaírt, hogy így meg úgy. Akkor döbbentem rá, hogy a sztárok milyen közel vannak. Kicsit átértékeltem a mondottakat és szégyeltem magam utána...

System Syn nagyon jó!

Tetszett amit erre a kérdésre mondott: "Ha csak egyetlen dolgot taníthatnál meg a fiatalabb generációknak, mi lenne az?"
sick.reality   2006. augusztus 27., Vasárnap ( 19:47 ) (#3) #6
Regisztráció időpontja:
2005. október 21.
Üzenetek száma: 6531
liquid (#3) írta:
Nem merültem el még a zenéjében, de amit eddig hallottam az kimondottan tetszik - no meg Ayria már önmagában is szép. :) Megnézném egy koncertjét jövõre a WGT-n (ha lesz és ha kijutok) vagy pl. egy Kollektíván... ;)
Az interjú nagyon jó, grat és köszi a lefordítását! :)

nincs mit :)
Gunhead   2006. augusztus 27., Vasárnap ( 12:55 ) #5
Regisztráció időpontja:
2005. október 31.
Üzenetek száma: 464
"HEAR THE VOICES OF MY KEYBOARDS LOUDER"
Jennys on the block!:-)
sixay   2006. augusztus 27., Vasárnap ( 02:54 ) #4
Regisztráció időpontja:
2006. február 19.
Üzenetek száma: 113
"Az élet egy játék, csak mindenki komolyan veszi.... Még én is." - Apum
hihetelen ez a csajszi.... hiaba nem akar peldakeppe valni, gyonyoru, tehetseges es raadasul intelligensnek is tunik ebbol az interjubol. nameg persze szereny. oolyan cukii :)
liquid   2006. augusztus 26., Szombat ( 19:04 ) #3
Regisztráció időpontja:
2004. április 7.
Üzenetek száma: 10139
2011. május 26-án reggel megszületett a lányunk, Korina! Apa lettem! :)
Nem merültem el még a zenéjében, de amit eddig hallottam az kimondottan tetszik - no meg Ayria már önmagában is szép. :) Megnézném egy koncertjét jövõre a WGT-n (ha lesz és ha kijutok) vagy pl. egy Kollektíván... ;)
Az interjú nagyon jó, grat és köszi a lefordítását! :)
xcerazes   2006. augusztus 26., Szombat ( 18:43 ) #2
Regisztráció időpontja:
2006. január 31.
Üzenetek száma: 2200
I like taking care of horses
stonerrock.hu
Már egy ideje szeretem a zenéjüket, csodálom az énekes csajszi szépségét. Számomra most kiderült, hogy tökéletes. Gyönyörü külsõ, inteligens elmét takar.

:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision