Created from electromagnetic fields in 0 milliseconds;
 
2012.05.31: AZ LD50.HU MÁTÓL READ-ONLY MÚZEUM. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK AZ ELMÚLT 11 ÉVET.liquid

estee

9th

d4m4g3

LD50 e-könyv. Majd.
 
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 

----------------
Ti, LD50 támogatók
 
Felhasználónév
Jelszó
 
MACHINE MUSIC

HARDERGENERATION (NINTH)

PLANETDAMAGE (DAMAGE)

NEGATIVE ART (ZERO)

SOUND OF JAPAN (CASE)

KULTBLOG

BEATS (SAJTOS)

101KLUB

LD50 @ LAST.FM


BLACK-HEAD AGENCY
 
 
 
Mi legyen az LD50 "utód oldal" neve?
DarkDimension
 
(21.3% - 40 szavazat)
LD51
 
(40.1% - 75 szavazat)
LD100
 
(28.3% - 53 szavazat)
Más, írok kommentek közé
 
(10.1% - 19 szavazat)
 
: : : : : :
 
2004. július 4., Vasárnap 13:45
SCHWARZ STEIN interjú!
copyrighted by schwarz stein, midi:netteA SCHWARZ STEIN megszûnése körüli félpletykákat és nem pontosított infokat kívánjuk fixálni azzal az (információink szerint) utolsó interjúval, amit a banda két tagja, Kaya és Hora adott a Viciousnek. (Az eredeti japán szöveg itt található: 1, 2, 3) Stílszerûen a keserédes japán elektronika egyik sokpontosnak belõtt remeke szól, az Alternation of Generations ~expire~, ez a fordítás pedig nem jelenhetne meg az oldalon, ha Magamura Orokorom névennicken futó olvasónk nem fordította volna le nekünk, köszönjük neki :) A fotók a New Vogue Child fanoldalról származnak.
copyrighted by schwarz stein, midi:netteMiért döntöttetek a feloszlás mellett?

Kaya: Igazából már az Artificial Hallucination album kiadása elõtt felmerült az ötlet, hogy esetleg feloszlanánk, de ekkor még nem határoztuk el véglegesen magunkat. Ám amint belevetettük magunkat a lemez munkálataiba, akkor már úgy éreztük, hogy mivel igazából egyre inkább eltérnek a céljaink, talán tényleg jobb lenne abbahagyni. S mire belefogtunk a lemez felvételébe, a döntés végleges lett.


Röviden összefoglalnád, mit értesz eltérõ célok alatt?

Kaya: Talán a zenéhez való hozzáállásunk volt az, ami a leginkább eltért. A legegyszerûbb talán azt mondani, hogy míg én az élõ szereplésekre, addig Hora-kun a stúdiófelvételekre helyezné a hangsúlyt.
Hora: Hát igen, szerettem volna minél több idõt elkészíteni a zene csiszolásával...
Kaya: Bár a közös szlogenünk a kinmirai dekadansu, a "közeljövõ dekadenciája" volt, még ezt is nagyon különbözõképpen értelmeztük. Számomra a dekadencia (a világ romlása, a szépség múlandósága) volt a lényeg, addig Hora-kun a szervetlen, mesterséges világ képét helyezte volna a középpontba.

copyrighted by schwarz stein, midi:netteA darabjaira hulló, és a mesterségessé váló világ... én azért úgy érzem, nem olyan távoli dolgok ezek... De akkor ezek szerint az általad felvázolt világképben az emberi ártatlanság is szerepet játszott?

Kaya: Eddig úgy is nézett ki, hogy egészen jól kiegészítjük egymást. De ahogy mindketten egyre idõsebbek lettünk, ez az egyensúly lassacskán felbomlott.
Hora: Megpróbálom egy kicsit érthetõbben megmagyarázni a döntésünket: világossá vált, hogy mi együtt, Schwarz Steinként már nem tudjuk folytatni. Ettõl függetlenül, egy nagyon kellemes személyes élmény volt (ez a pár év).
Kaya: Nagyon jól kijöttünk egymással. Amikor együtt dolgoztunk, nem nagyon volt vita, inkább valami olyasmi, hogy "Ugye te ezt így képzeled el? Nos, nem tehetek mást, megpróbálok alkalmazkodni hozzád".
Hora: Pontosan így történt. De az az igazság, hogy ha a munka folyamatosan ennyi kompromisszumot követel meg tõlünk, abból nem fog semmi jó kisülni, és ugye igazán egyéni dolgok sem fognak születni. Ezárt hát úgy gondoltuk, mindkettõnknek jobb, ha ezentúl külön-külön zenélünk tovább.


Akkor ezek szerint egymás akaratát szem elõtt tartva, közös megegyezéssel váltatok el. Akkor most engedjétek meg, hogy az új albumotokról, az Artificial Hallucination-ról kérdezzek.

Kaya: Mivel ez az utolsó közös mûvünk, nem úgy álltunk hozzá, hogy na most akkor mit is csináljunk, hanem megpróbáltunk eljutni a mottónk, "közeljövõ dekadenciájának" a lényegéig, gyökeréig. Mivel a zene és a szövegek már jórész azután készült, hogy a feloszlás mellett döntöttünk, így megpróbáltuk az elmúlt két év gondolatainak összegzéseként, valamint egy, a rajongóknak szánt üzenetként készítettük a dalokat.
Hora: Hogy a magam nevében beszéljek, nem nagyon foglalkoztatott, hogy ezt most így, vagy úgy kéne csinálni. De végül is, a régebbi dolgainkkal összevetve, meg vagyok elégedve. Igazából ez nem több egy kis önelégültségnél, de örülnék, ha mindezt figyelembe véve mégis meghallgatnátok.


Látszik a zenéteken, hogy tényleg sok idõt töltöttél el a komponálással.

Hora: Már korábban is mindig a fejemben volt, hogy éppen milyen hangzást szeretnék létrehozni. Sajnos azonban a technikai akadályok miatt ez mindezidáig nem sikerült. Most egyáltalán nem kell szégyenkeznem. Egybõl sikerültek az elképzelt hangok, emiatt persze a felvétel is jól haladt, és a lelkesedésem is fokozódott. Minden úgy ment, ahogy mennie kellett.


copyrighted by schwarz stein, midi:netteA borítófénykép is egészen más hangulatú, mint a régiek, vagy tévednék?

Kaya: A régebbieken éppen kikötöztem valakit fekete lakkruhában, de hát végülis ez lett az utolsó lemez... valami gyászruhában, valamilyen mindent lezáró ünnepi öltözet képét próbáltam felidézni.
Hora: Az én öltözetem nem is igazán változott. Már a legelejétõl kezdve mindig is egy ilyen embertõl egy kicsit távolálló élõlényként próbáltam megjelenni, és most is valami ilyen, valami rám jellemzõ sikerült.

Nagyon jól esett, hogy a végére egy ilyen tökéletes albumot kaptunk, amelyet hallgatva végig érzõdik, hogy ez *A* Schwarz Stein! Mindezek után mik a terveitek a jövõre nézve?

Kaya: Azt hiszem, én ezentúl is csak az éneklésbõl szeretnék megélni. A Schwarz Steinnél eltöltött két évnek hála most már világosan látom magam elõtt azt a jövõt, amit elképzeltem magamnak.
Hora: Én meg ezek után _tényleg_ ki sem mozdulok a lakásomból. (nevet) Nem nagyon fogok kimozdulni otthonról, így koncertjeim sem lesznek. Engem utoljára a Schwarz Stein utolsó koncertjén láthattatok! (nevet) A jövõben leginkább zenekészítéssel szeretnék foglalkozni, talán zeneszerzõként vagy a zeneiparban valahol.


Kaya-sannak is fogsz majd zenét szerezni?

Hora: Errõl még egy szót sem beszéltünk. Még fogalmam sincs (nevet).
Kaya: De érdekes lenne felkérni Hora-kunt öt, vagy tíz év múlva, ha már sikerült befutnom énekesként. Nagyon szeretem Hora zenéit.
Hora: Sokba fog az neked kerülni!
Kaya: Ahahahaha!
| Hozzászólok © d4m4g3
:(


Ez az oldal nem jöhetett volna létre, ha nincs a www.pardey.org
Oldalaink megtekintéséhez IE 5.5+ valamint Flash plug-in szükséges. Impresszum | E-mail
Design: Monokrome Vision